Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Eija-Riitta Korhola vertaa meppien tehtävää rintaliiveihin

 
-
Eija-Riitta Korhola. (Lehtikuva/Jussi Nukari)
Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok.) avaa blogissaan europarlamentaarikon työtä humoristisella vertauskuvalla.

- Taannoin vertasin Twitterissä meppien raportööri-tehtävää rintaliiveihin: "When MEPs report on a draft directive, it’s like being a bra: we must support it, improve its shape and point it in the right direction", Korhola kirjoittaa blogissaan.

Lainsäädäntöehdotusta on siis Korholan mukaan "tuettava, sen muotoa parannettava ja ohjattava oikeaan suuntaan".

- Samaa tekevät ne varjoraportöörit, jotka vastaavat yksittäisen poliittisen ryhmän kannasta.

"Kunnon tukea" tarvitaan tällä hetkellä Korholan mukaan tekijänoikeusjärjestöjen yhteishallinnointia koskevassa direktiivissä. Korhola toimii sen varjoraportöörinä europarlamentin teollisuus- ja tutkimusvaliokunnassa.

Korholan mukaan direktiivin myötä muun muassa suomalaisen musiikin pääsy EU-markkinoille voi vaikeutua.

- Direktiiviluonnos ei koske kaupallisia tekijänoikeuksia hallinnoivia järjestöjä, vaikka niitä on jo paljon ja ne hoitavat samoja tehtäviä kuin aatteelliset yhdistykset. Kun ne saavat toimia ilman direktiivin sitoumuksia, on vaarana kilpailun vääristyminen.

Suomessa tekijänoikeuksia ajavat aatteelliset yhdistykset Teosto, Gramex, Kopiosto, Kuvasto, Tuotos ja Sanasto.

- Direktiivin varjoraportöörinä yritänkin nyt mobilisoida Suomen ja muiden samankaltaisten maiden edustajat tekemään tarvittavat muutosehdotukset komission esitykseen, jotta kotimainen musiikki pääsisi oikeuksiinsa EU-markkinoilla, Korhola kirjoittaa.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita