Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Merkelin mukaan Kypros-ratkaisu on onnistunut

 
-
Saksan liittokansleri Angela Merkel. (AFP/Lehtikuva)
Saksa on ottanut Kyproksen tukisovun vastaan helpottuneena, Guardian -lehti kertoo.

Saksan liittokansleri Angela Merkel kommentoi Kyproksen -tukiratkaisun olevan onnistunut.

Merkelin mukaan tukipaketin ehdot ovat sellaiset, että pankkikriisin taakka jakautuu tasapuolisesti velkojille ja tallettajille.

Saksalaispäättäjien näkökulmasta Kyproksen tukipaketin läpimeno oli voitto nykyhallitukselle.

- Saksa on saanut haluamansa, niin Euroopan kuin saksalaisten veronmaksajienkin näkökulmasta, Saksan valtionvarainministeri Wolfgang Schäuble kommentoi.

Tukipaketti herättää kuitenkin myös huolta. Monet saksalaiset pelkäävät yhä eurokriisin iskevän maanosan vahvimpaan talouteen ja suhtautuvat rahamarkkinoihin epäillen.

- Jos kaikki alkavat uskoa, etteivät heidän rahansa ole turvassa saamme aikaa itsensä toteuttavan ennustuksen, jonka seurauksena pankit menevät nurin, taloustieteilijä Thomas Schuster kommentoi.

Lisäksi Kyproksen tukipaketin poikkeukselliset piirteet ovat herättäneet epäilyksiä omaisuudensuojan tilasta euroalueen maissa.

Vaikka Kyproksen paketin sanotaankin olevan ainutlaatuinen, ovat asiantuntijat ehtineet jo julistamaan, etteivät tallettajat voi enää luottaa omaisuuksiensa olevan turvassa kriisimaiden pankeissa.

- Tabu on murrettu! Ensimmäistä kertaa eurokriisin aikana tallettajien varoihin on kajottu, saksalaislehti Die Zeit kirjoitti.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita