Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Venäjän Kyproksen-lähettiläs: Puhe oligarkeista on lännen vääristelyä

 
-
Kyproksen pankkikriisi iskee venäläisiin. (Lehtikuva)
EU ei enää pidä yksityistä omistusta pyhänä, sanoo Vladimir Shizhov.

Venäjän Kyproksen-suurlähettiläs Vladimir Shizhov sanoo, että läntisen maailman tiedotusvälineet ovat vääristelleet kyproksenvenäläisten asukkaiden taustoja.

– Oligarkeilla saattaa olla rahaa Kyproksella, mutta saaren venäläiset asukkaat ovat pienyrittäjiä tai eläkeläisiä, Shizhov sanoo Euractiv-lehden haastattelussa.

Lähettilään mukaan EU:n vaatimat talletusten leikkaukset ovat kuin skalpeerausta. Englanninkielessä leikkauksista käytetään termiä haircut (tukanleikkuu), kun taas skalpeeraus tarkoittaa päänahan irrottamista.

Shizovin mielestä EU kärsii arvotyhjiöstä. Hän toteaa, että EU puhuu ylevistä asioista, mutta Kyproksen pelastuspaketti osoittaa todellisuuden; kun talletuksia aletaan verottaa, rikotaan yksityisomaisuuden pyhyyttä, samoin pääomien vapaan liikkuvuuden vapautta, hän toteaa.

– Kaikki tämä osoittaa, että unionin perustana olevat arvot ovat todellisuudessa julmat, vaikka muistettaisiin tilanteen monimutkaisuus, Shizhov sanoo.

Hänen mukaansa Venäjän ja Kyproksen väliset suhteet ovat erinomaiset. Venäjä on hänen mukaansa valmis neuvottelemaan uudet ehdot 2,5 miljardin euron lainalle, jonka maa myönsi vuonna 2011.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita