Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Europarlamentaarikon tuohtumus: "Suomen hallituksen kanta on perinteinen: suostumme teuraalle"

 
-
Eija-Riitta Korhola. (Lehtikuva/Markku Ulander)
Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korholan mielestä hallituksen kehysriihen kannustavat veropoliittiset linjaukset eivät auta ahdingossa, jos sama hallitus kannattaa Brysselin ympäristöpäätöksiä, jotka syövät Suomen kilpailukyvyn.

- On vain pakko todeta, etteivät verotusparannukset auta ahdinkoamme, jos sama hallitus käy vähän väliä Brysselissä vetelemässä kilpailukykyämme vessanpöntöstä alas. Mitä järkeä on parantaa sitä verotuksen keinoin, mutta tuhota saavutukset lainsäädännön keinoin?, ihmettelee Eija-Riitta Korhola blogikirjoituksessaan.

- Suomi on yksi niitä maita, joka haluaa nostaa kustannuksia, sillä Ympäristöministeriö voitti Elinkeinoministeriön kannan hallituksessa. On sanomattakin selvää, että hävettää, hän kirjoittaa Suomen tahdosta nostaa päästöoikeuksien hintaa.

Korhola muistuttaa, että samalla nostetaan sähkön hintaa ja sitä myöten yritystemme kustannuksia. Hänen mukaansa "Suomen hallituksen kanta on perinteinen: suostumme teuraalle."

- Laman aikana syödään siis kasvun eväitä. Nostetaan myös tavallisen kuluttajan sähkön hintaa. Vain sähköä tuottava Fortum ja kumppaninsa voivat olla iloisia.

Korhola muistuttaa myös, että samaan aikaan kun Eurooppa on vähentänyt päästökaupan avulla teollisen tuotanon päästöjä, päästöt ovat kokonaisuutena kasvaneet.

- Me tuomme yhä enemmän tuotteita EU:n ulkopuolelta, ja kun niiden valmistamiseen käytetyt päästöt lasketaan mukaan, näemme että ilmastotoimemme ovat menneet hukkaan.

- Tämä käy ilmi kansainvälisen kaupan tilastoista. Olemme ulkoistaneet tuotantoamme. Vieneet saasteet muualle, tuoneet työttömyyttä tilalle.

Syy löytyy Korholan mukaan osaamattomuudesta.

- Tähän politiikkaan hallituksemme on suostunut mukisematta. En näe mitään muuta selitystä kuin huutavan osaamisen ja asiantuntemuksen puutteen ilmastopolitiikan saralla. Sillä alueella osaaminen on ulkoistettu niille, jotka eivät suomalaisesta työllisyydestä tai kilpailukyvystä välitä.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita