Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Sarvamaa lämmittelee ajatusta Helsinki-Tallinna -rautatietunnelista

 
-
Petri Sarvamaa. (Lehtikuva/Markku Ulander)
Tallinnan ja Berliinin yhdistävä nopea Rail Baltica -junayhteys on yksi kuumimmista liikenneideoista. Sen ansiosta kannattaa kokoomuksen euroedustaja Petri Sarvamaan mielestä pohtia myös ajatusta Helsinki-Tallinna -rautatietunnelista.

- Itämeren itäiseltä alueelta puuttuu toimiva ja hyvin integroitu pohjoinen rautatieyhteys, joka yhdistäisi alueen Keski- ja Länsi-Eurooppaan. Julkinen keskustelu Rail Balticasta on nyt ottanut tuulta alleen, ja visio nopeasta rautatieyhteydestä Helsingin ja Tallinnan alueilta Baltian maiden läpi aina Varsovaan ja Berliiniin asti on vahvempi kuin koskaan, Sarvamaa perustelee.

Hänen mielestään Rail Baltica on myös yksi monista seikoista, jotka tukevat ajattelua Helsingin mahdollisesta yhdistämisestä rautatietunnelilla Rail Balticaan tulevaisuudessa.

- Meidän ei tulisi rajoittaa ajatteluamme jo olemassa olevaan malliin vaan rohkeasti tutkia tätä ideaa, helsinkiläinen Sarvamaa sanoo.

Sarvamaa muistuttaa myös, että rautatiet ovat tulevaisuuden kuljetusmuoto ympäristöystävällisyytensä ansiosta.

- Kun tämän trendin yhdistää EU-Luoteis-Venäjä -yhteistyön valtavaan potentiaaliin, ei tässä voida mennä vikaan, Sarvamaa uskoo.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita