Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Kypros saattaa kaataa oman tukipakettinsa

 
-
(Lehtikuva)
Vasemmisto sanoo, että Kypros vajoaa siirtomaaksi, mutta ei kerro, mistä muualta saarivaltio saisi rahaa kuin EU:lta.

Vasemmisto sanoo, että Kypros vajoaa siirtomaaksi, mutta ei kerro, mistä muualta saarivaltio saisi rahaa kuin EU:lta.

Kyprokselle laadittu lainapaketti saattaa vielä kaatua, koska maan epävakaa parlamentti on vaatinut saada äänestää siitä. Euractiv-lehden mukaan äänestyksestä tulee tiukka, koska noin puolet 56-paikkaisesta parlamentista vastustaa tukilainoja.

Lehden mukaan on todennäköistä, että kommunistinen Akel ja sosialistinen Edek äänestävät pakettia vastaan, koska ne ovat äänekkäästi arvostelleet sitä. Puolueilla on yhteensä 24 paikkaa parlamentissa. Yhden paikan vihreä puolue aikoo äänestää pakettia vastaan.

EU ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ovat luvanneet Kyprokselle 10 miljardin euron lainan. Ehtona on, että Kypros kerää osan rahoista itse kiristämällä veroja ja laittamalla sijoittajat vastuuseen. Suurtallettajilta kerätään osa rahoista. Saarivaltion on myös selvitettävä, pestäänkö maan pankeissa rahaa.

– Mielestäni on rikos päästää Kypros troikan käsiin ja antaa sen vajota siirtomaaksi, sanoi kansanedustaja George Perdikis viitaten EU:hun, IMF:ään ja Euroopan keskuspankkiin.

– Jokaisen, joka aikoo äänestää tukipakettia vastaan, tulisi kertoa samaan aikaan, mistä löydämme tilalle 10 miljardia euroa, sanoi parlamentin puhemies Christos Stylianides sanoi Kyproksen radiolle.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita