Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Lukiolaiset: Työrauhakeskustelussa vastakkainasettelu on hyödytöntä

 
-
Suomen Lukiolaisten Liitto katsoo koulujen työrauhakeskustelun ajautuneen opettajien ja opiskelijoiden tarpeettomaan vastakkainasetteluun.

- Keskustelu on kiinnittynyt yksipuoleisesti opettajan voimankäyttöoikeuksien laajentamiseen pureutumatta itse ongelman ytimeen: selkeiden pelisääntöjen puutteeseen, johon kaikki kouluyhteisössä olisivat sitoutuneet, puheenjohtaja Daniel Sazonov sanoo.

Hänen mielestään voimakeinojen lisääminen on päättymätön tie eikä ratkaise itse ongelmia. Sen sijaan oppilaiden ja opiskelijoiden on hänen mielestään voitava osallistua nykyistä vahvemmin kouluyhteisön rakentamiseen ja yhteisten asioiden valmisteluun.

- Osallistuminen yhteisten pelisääntöjen laatimiseen edistää myös sitoutumista niihin. Tähän on keskityttävä enemmän myös julkisessa keskustelussa. Eduskunnalle annettavassa työrauhapaketissa positiivisina toimina halutaan edistää oppilas- ja opiskelijakuntien asemaa oppilaitoksissa. Sazonov toteaa.

- Syyttely ja niin kutsuttujen häirikköjen koulun ulkopuolelle sulkeminen tekevät hallaa koko kouluyhteisön toiminnalle. Huomio pitäisikin kiinnittää ratkaisun etsimiseen yhteisön sisältä, Sazonov korostaa.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita