Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

"Kaivataan linjauksia eikä lisää työryhmiä"

 
-
Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma. (Compic/Mauri Ratilainen)
Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistus vaatii työryhmien sijaan poliittisia linjauksia, sanoo Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma (kok.).

- Laajan asiantuntijaryhmän perustaminen on leimannut viime päivien keskustelua sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistuksen ratkaisuista. Kuntakenttä kumminkin kaipaa poliittisia linjauksia, ei uusia työryhmiä asian tiimoilta, totesi Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma tiistaina Turussa järjestetyssä Varsinais-Suomen maakuntatilaisuudessa.

– Vaikka laajapohjainen ryhmä edustaakin monipuolista kokemuskenttää, on vaikea kuvitella, että uusi 35 henkilön muodostama asiantuntijaryhmän työ toisi sote-keskusteluun jotain sellaista ulottuvuutta, joka ei jo ole ollut esillä. Nyt on poliittisten linjausten paikka, vaatii Mäki-Lohiluoma.

Kuntaliitto on aiemmin arvioinut, että sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen osalta tähän mennessä asetetut linjaukset ja väestöpohjamäärittelyt eivät nykyisellään riitä, jotta kunnat voisivat hahmottaa uudistuksen kokonaisuuden.

– Tämänhetkiset hahmotelmat sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteista ovat liian avoimia, jotta kunnat aidosti voisivat hyödyntää niitä kuntarakenteen uudistamisen yhteydessä, arvioi Mäki-Lohiluoma.

Hän muistutti, että monien kuntapalveluiden järjestämiseksi tarvitaan jatkossa tiivistä yhteistyötä myös kuntaliitosten rinnalla. Tämä tilanne on edessä riippumatta siitä, miten kuntarakenteita muuten kehitetään.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita