Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Poliisijärjestö: Hallintorakenneuudistus on raakile - Lykättävä vähintään vuodella

 
-
Suomen Poliisijärjestöjen Liiton (SPJL) valtuuston puheenjohtaja Severi Savolaisen mielestä poliisin hallintorakenneuudistus on raakile, joten sen toteuttamista on siirrettävä ainakin vuodella.

- Viisainta olisi keskeyttää koko prosessi ja tehdä parlamentaarinen selvitys poliisin tilasta, Savolainen vaatii.

SPJL:n 90-vuotisjuhlaseminaarissa puhunut pääministeri Jyrki Katainen (kok.) painotti työhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen merkitystä koko Suomen tulevaisuudelle.

Savolainen sanoo, että poliisissa, oikeushallinnossa ja Hätäkeskuslaitoksissa tähän asiaan ei kiinnitetty riittävästi huomiota.

– Viimeaikainen kohu poliisin vääristä rekisterimerkinnöistä on tyypillinen esimerkki väärästä toimintamallista. Vastuun kantaa aina yksittäinen poliisi, usein suorittavalla tasolla. Eikö olisi aika kantaa vastuuta myös ylemmällä tasolla?

– Henkilöstön ylimielisen kohtelun sijaan näkisin mielelläni poliisijohdon kertovan julkisuuteen ja poliittisille päättäjille, miten osaavaa ja ammattitaitoista henkilöstöä heillä on. Ja että tämä henkilöstö tekee kaikkensa kansalaisten turvallisuuden eteen, mutta nyt se ei enää selviä ilman lisäpanostuksia, Savolainen toteaa.

– Inhimilliset rajat ovat tulleet vastaan. Tämä on hyvä muistaa kaikissa muutoksen kourissa olevissa organisaatioissa, niin poliisissa ja oikeuslaitoksessa kuin hätäkeskuksissakin, Savolainen sanoo.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita