Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Kontion öljyntorjuntasopimukselle jatkoa

 
-
Arctia Shipping ja Euroopan Meriturvallisuusvirasto (EMSA) ovat solmineet kolmen vuoden sopimuksen jäänmurtaja Kontion käytöstä öljyntorjunnan valmiusaluksena.

Käytännössä Kontio työskentelee normaalisti talvet jäänmurrossa ja kesäisin alus on lähtövalmiudessa Helsingin Katajanokalla.

Arctia on kouluttanut koko jäänmurron merihenkilöstönsä myös öljyntorjunnan tehtäviin. Eri jäänmurtajien miehistöt toimivat kesäaikaan vuorotellen Kontion päivystystehtävissä.

Kontio on varustettu kahdella erillisellä öljynkeräysjärjestelmällä, ja nyt sen varustukseen on lisätty arktinen harjakeräin eli skimmeri. Sillä voidaan kerätä öljyä paremmin myös jääolosuhteissa. Kontion öljynkeräystankki on selkeästi suurempi kuin millään muulla öljyntorjuntaan valjastetulla aluksella.

Arctian ja EMSA:n välinen sopimus on jatkoa edelliselle kolmen vuoden sopimukselle. Kontion valmiusalue kattaa pohjoisen Itämeren Gotlannin yläpuolelta. Sopimus edellyttää myös säännöllisiä öljyntorjunnan harjoituksia merellä.

- Olemme tyytyväisiä, että Euroopan Meriturvallisuusvirasto luottaa meihin ja määrätietoiseen työhömme öljyntorjunnan saralla, jäänmurron johtaja Kai Valtari sanoo.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita