Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Keskustan Sipilä: Yhteistyötarjoukseni Kataiselle on voimassa

 
-
Juha Sipilä. (Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto)
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoo, että hänen yhteistyötarjouksensa  pääministeri Jyrki Kataiselle (kok.) kunta- ja sote-uudistuksessa on yhä voimassa.

Sipilän mielestä hallituksen kuntauudistus on menossa entistä pahemmin umpisolmuun. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistaminen on edelleen auki, vaikka kunnat pakkoselvityksiin velvoittava laki on jo eduskunnan käsittelyssä. Sekä oikeuskansleri että Valtiontalouden tarkastusvirasto ovat ottaneet kuntauudistuksen tarkkailunsa kohteeksi.

- On erittäin tärkeää, että sosiaali- ja terveydenhuoltoa uudistetaan. Nyt ollaan menossa vauhdilla päin seinää. Vaarana on, että uudistuksesta tulee huonompi kuin nykyjärjestelmä. Tavoitteena pitää olla, että ihmiset pääsevät lääkäriin. Epäselvä tilanne on kohtuuton kuntien työntekijöille ja luottamushenkilöille, Sipilä sanoi lauantaina Raaseporissa.

Hän totesi, että keskusta on tarjonnut hallituksen käyttöön oman uudistusvaihtoehtonsa: kotikunta-maakuntamallin. Tuoreimmalla lausuntokierroksella puolet kunnista nosti esille sen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamiskeinona, vaikka se ei ollut hallituksen vaihtoehtona.

Polemiikki-lehden mukaan myös vihreiden puheenjohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistö on näyttänyt vihreää valoa keskustan mallille.

- Olen esittänyt helmikuussa valtiopäivien avauskeskustelussa pääministeri Jyrki Kataiselle yhteisiä neuvotteluja Korpilampi-hengessä. Vieläkään ei ole liian myöhäistä. Yhteistyötarjoukseni pääministeri Kataiselle on voimassa. Parempaa tulevaisuutta on Suomessa rakennettu aina yhdessä sopimalla, ei repimällä, Sipilä sanoo.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita