Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

PS-edustaja huolestui: Yli 130 km/h kulkevat ajoneuvot kiellettävä

 
-
Viime aikojen uutiset liikenneonnettomuuksista ja hurjastelusta mm. moottoripyörillä ovat saaneet perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Hongiston huolestumaan. Hän olisi valmis kieltämään yli 130 kilometriä tunnissa kulkevien ajoneuvojen maahantuonnin.

- Tämä ei ole mediaseksikästä eikä tällä kirjoituksella haalita poliittisia irtopisteitä, päinvastoin. Tarkoitus on säästää ihmishenkiä ja sitä kautta omaisten surua, tuskaa ja murhetta, Hongisto kirjoittaa nettisivuillaan.

Hän vertaa liian tehokkaita moottoripyöriä ampuma-aseisiin.

- Olet varmaan kuullut, että auto tappaa väkeä enemmän kun ampuma-ase. Olet varmaan kuullut että ampuma-aseiden saantia tiukennetaan ja joitakin asemalleja yritetään kieltää kokonaan. Myös siitä olet kuullut, että "liian tehokkaat" aseet pitää kieltää, Hongisto kirjoittaa.

- Oletko koskaan kuullut että missään yhteydessä kukaan olisi ihmetellyt ajoneuvojen tehoja ja tehokkuutta?

Hongiston mukaan asian esiin nostaminen "maailman nopeimman kansan" keskuudessa olisi poliittinen itsemurha.

- Esitän kysymyksen: Minkä takia Suomessa myydään moottoriajoneuvoja joiden tehot mahdollistavat jopa yli 300 km/h nopeudet, Hongisto ihmettelee.

- Ajatelkaapas tilannetta, että Suomeen maahantuotavien autojen enimmäisnopeus saisi olla vaikkapa "vain" 130 km/h. Miettikää kuinka monta vaaratilannetta ja ihmisuhria jäisi tulematta.

Hongiston mukaan yli 130 kilometriä tunnissa kulkevat ajoneuvojen kieltäminen osoittaisi selkärankaa.

- Tässä olisi nyt paikka kantaa vastuuta. Hallitukselta esitys ajoneuvojen rakenteen muuttamisesta sellaiseksi että ajoneuvon suurin nopeus on korkeintaan 130 km/h, Hongisto kirjoittaa.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita