Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Eduskunnan kohualoite sanasta sanaan - onko tämä hyvän tavan vastaista?

 
-
pentti kettunen_perussuomalaiset_lehtikuva_markku_ulander
Pentti Kettunen. (Lehtikuva/Markku Ulander)
Eduskunnan puhemiesneuvosto on ottanut päätettäväkseen kansanedustaja Pentti Kettusen koppakuoriaisaloitteen etenemisen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Pentti Kettusen 21. joulukuuta 2012 jättämä toimenpidealoite kohdistuu toiseen eduskuntaryhmään. Aloite on sisällöltään poikkeuksellinen.

Virallisessa lainsäätäjän toimenpidealoitteessa esitetään, että UKK-kansallispuistosta rajattaisiin alue vihreiden eduskuntaryhmälle suurpetoihin perehtymistä varten ja koppakuoriaisten paimentamista varten.

Aloitteen allekirjoittivat Kettusen lisäksi 15 perussuomalaista, yksi demari ja kaksi keskustalaista. Keskustan entinen ryhmäjohtaja Timo Kalli oli yksi ensimmäisistä allekirjoittajista.

Aloite jätettiin viikko sen jälkeen, kun vihreiden Tuija Brax oli toivonut perussuomalaisten varapuhemiehen Anssi Joutsenlahden vaihtamista.
 
Ilta-Sanomien mukaan Pentti Kettusen aloite siirtyy eduskunnan puhemiesneuvostoon, joka päättää, hylätäänkö aloite hyvän tavan vastaisena. Kettunen sanoo IS:ssa, että hänestä "se on ihan normaali kansanedustajan toimenpidealoite".

Puhemiesneuvoston käsiteltäväkseen ottama aloite ei ole löydettävissä eduskunnan julkisesta tietojärjestelmästä. Verkkouutiset julkaisee sen siksi tässä sanasta sanaan.


TOIMENPIDEALOITE

UKK-kansallispuistosta rajatun alueen varaamiseksi vihreiden eduskuntaryhmälle suurpetojen toimintoihin perehtymistä varten sekä koppakuoriaisten paimentamisalueeksi.

Eduskunnalle

Vihreiden eduskuntaryhmä ja sen kansanedustajat ovat eduskuntatyössään paneutuneet erityisesti suurpetojemme totaaliseen suojelemiseen ihmisistä, heidän elinkeinoistaan ja elämisenoloistaan piittaamatta. Lisäksi he ovat erikoistuneet vanhojen metsien suojeluun ja erityisesti he kantavat huolto lahopuista ja niissä elävistä erilaisista koppakuoriaisista. Vihreiden tarkoituksena näyttää olevan saattaa koko Suomi suojelualueeksi.
Siksi onkin tärkeätä, että vihreille osoitetaan selkeä alue, jossa he voivat kenenkään häiritsemättä harrastaa heille tärkeitä toimintoja. Tällainen alue voitaisiin heille varata UKK-kansallispuistosta. Sijainniltaankin se on riittävän syrjäinen ja rauhallinen.

Ehdotammekin, että hallitus ryhtyy pikaisiin toimenpiteisiin selkeän alueen rajaamiseksi UKK-kansallispuiston alueelta vihreiden eduskuntaryhmän käyttöön suurpetojen toimintoihin perehtymistä varten sekä lahopuissa ja muuallakin elävien koppakuoriaisten paimentamiseen.

Eduskunnassa 21. päivänä joulukuuta 2012

Pentti Kettunen ps
Pertti Virtanen
Timo Kalli
Kauko Tuupainen
Martti Mölsä
Teuvo Hakkarainen
Osmo Kokko
Vesa-Matti Saarakkala
Juha Väätäinen
Ritva Elomaa
Eero Reijonen
Raimo Piirainen
Hanna Mäntylä
Ari Jalonen
Juho Eerola
Lauri Heikkilä
Mika Niikko
Jussi Halla-aho
James Hirvisaari

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita