Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

RKP:n Nylund: Pelisääntöjen pitäisi koskea myös vihreitä

 
-
Ville Niinistö saa kritiikkiä RKP:ltä. (Lehtikuva/Martti Kainulainen)
Ympäristöministeriö on ministeri Ville Niinistön (vihr.) alaisuudessa kehittymässä kielto- ja rajoitusministeriöksi, arvioi RKP:n kansanedustaja Mats Nylund.

Nykyisen hallinnon alaisuudessa useat huolestuttavat piirteet ovat vahvistuneet ministeriön toiminnassa. Yksi esimerkki Nylundin mukaan on kykenemättömyys löytää yhteisiä linjoja muiden ministeriöiden kanssa Suomelle tärkeissä EU-kysymyksissä.

Ehdotus ympäristösuojelulain pykälästä, jossa nimetään
luontoarvot, on toinen esimerkki toiminnasta, jolla pyritään laajentamaan ympäristöhallinnan alaa.

– Käytännössä kyseinen pykälä antaisi ympäristöviranomaisille yksinvaltuudet päättää, mitä luontoarvolla tarkoitetaan, sekä veto-oikeus kun ympäristölupia myönnetään.

- Kenelläkään ei tulisi olla yksinoikeutta päättää meidän luonnonarvoistamme. Tämä kehitys yhdistettynä ympäristöministerin toistuviin sooloiluihin heikentää luottamusta niin hallitukseemme kuin viranomaisiin, Nylund toteaa.

Yhtenä päivänä ongelmana ovat maatalouden ympäristötuet, toisena päivänä turvetuotantomme pitäisi lopettaa.

- Nyt viimeisimpänä maa- ja metsätalousministeriö pitäisi pilkkoa osiin ja kalastuskysymykset siirtää pois siitä ministeriöstä, jolla on asiantuntijuus, ympäristöministeriöön.

Nylundin mukaan on selvää, että hallituksen pelisääntöjä on rikottu, kun ministeri sekaantuu toisen ministerin hallintoalueeseen tällä tavalla.

- Ei voi olla niin, että vihreillä on eri pelisäännöt kuin muilla hallituspuolueilla, Nylund toteaa.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita