Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

SDP haluaa pienyrittäjät pois sosiaaliturvapannasta

 
-
Mika Kari (vas.) ja Mikael Jungner. (Lehtikuva/Mikko Stig)
SDP:n kansanedustaja Mika Kari vaatii parannuksia pienyrittäjien ja itsensä työllistävien sosiaaliturvaan.

Kari huomauttaa, että mikroyrittäjyys tai itsensä työllistäminen saattaa joillakin aloilla olla myös pakon sanelema työskentelymuoto. Hänen mukaansa SDP on valmis tekemään työtä, jotta itsensä työllistävät ja pienyrittäjät saataisiin kammettua pois sosiaaliturvapannasta.

- Suomalainen yhteiskunta ja työ ovat murrostilassa, jossa uudet työpaikat syntyvät ennen kaikkea mikro- ja pk-yrityksiin. Tässä tilanteessa on kestämätöntä, ettei käytännössä usein työläisen asemassa olevien pienyrittäjien hyvinvointiin kiinnitetä tarpeeksi huomiota, Kari sanoo.

Huomiota vaatii esimerkiksi pienyrittäjän mahdollisuus saada tukea sairaan lapsen hoitamiseen. Myös freelancereiden ja itsensä työllistävien ansioturvan kehittäminen on pikaista paikkausta vaativa asia.

- Tällä hetkellä Suomeen on syntymässä uusi pienyrittäjien ja itsensä työllistäjien luokka, jossa työtä tehdään ainaisessa epävarmuudessa. Se ei sovi SDP:n oikeudenmukaisuusajatteluun, Kari sanoo ja vaatii, että pienyrittäjien sosiaaliturvaan puututaan jo kuluvan vaalikauden aikana.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita