Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Sarkomaa huolissaan lastenhoitoavun keskeytymisestä

 
-
Kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) sanoo olevansa pahoillaan uutisesta, jonka mukaan Mannerheimin lastensuojeluliitto (MLL) joutuu ensi syksynä keskeyttämään tilapäisen lastenhoitoavun välittämisen kustannusten kohoamisen vuoksi.

Hoitokatkos koskee Helsinkiä ajalla 16.9.–31.12.2013. Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta on myöntänyt MLL:n Uudenmaan piirille tilapäisen lastenhoitoavun järjestämiseen samansuuruisen avustuksen kuin viimeksi. Ongelma on se, että toiminnan kustannukset ovat nousseet lastenhoitoavun tarpeen koko ajan kasvaessa.

Sarkomaan mielestä nyt on etsittävä rohkeasti luovia ratkaisuja palvelun jatkamiseksi eikä perheitä ei saa jättää tyhjän päälle.

- MLL:n palvelu on useille perheille korvaamaton apu arjessa jaksamiseen ja asioiden sujumiseen kotona. On kohtuutonta, että tilanteessa, jossa lapsiperheiden hyvää arkea ja vanhemmuutta pitäisi kaikin tavoin edistää, romutettaisiin lukuisille perheille olennainen arjen selviytymisapu, Sarkomaa sanoo.

Hän myöntää, että kaupungin taloutta pitää laittaa tasapainoon, mutta nyt pitäisi Sarkomaan mielestä löytää yhteinen sävel, jolla estetään perheiden ennaltaehkäisevien palvelujen rapautuminen.

- Olisi täysin järjetöntä murentaa vanhemmuutta tukevia palveluja ja tukiverkostoja. Päinvastoin, nyt niitä pitäisi kaikin tavoin vahvistaa, hän katsoo.

Aikaisemmin MLL on saanut Raha-automaattiyhdistyksen rahoitusta lastenhoitotoimintaan, mutta enää RAY:n tukea ei lastenhoitotoimintaan myönnetä.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita