Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

"Kuljettajayrittäjien työaikalaki hävittää pienyrittäjiä"

 
-
Markku Rossi (vas.) ja Juha Rehula. (Lehtikuva/Heikki Saukkomaa)
Eduskunnan päätös hyväksyä hallituksen esitys kuljettajayrittäjien työaikalaiksi on väärä ja vaikeuttaa yrittäjien elinkeinonharjoittamista, sanoo keskustan kansanedustaja Markku Rossi.

Hänen mukaansa iso osa hallituspuolueiden edustajista toimi vastoin tahtoaan näyttäessään vihreää valoa lakiesitykselle lain ensimmäisessä käsittelyssä. Lopullisesti laki tulee päätettäväksi eduskunnan toisessa käsittelyssä ensi tiistaina.

Rossin mukaan lakimuutoksella Euroopan suuret kuljetusliikkeet ajavat pieniä yrittäjiä ahdinkoon. Lisääntyvä byrokratia tulee hävittämään pienet, yhden tai kahden auton yritykset, pois markkinoilta.

- Suuret kuljetusliikkeet ottavat Suomen ja Euroopan markkinat haltuun. Näiden tahojen voimakas lobbaus näkyy päätöksenteossa. Bundesliiga vie ja suomipoika vikisee, hän sanoo.

Rossin mielestä lakimuutos on terveelle elämälle vieras.

- Näen mielessäni ne sora-autojen kuljettajat, joilla on mukanaan kahden vuoden työaikakirjanpito penkin välissä. Työsuojeluviranomaisen tarkastuksella työtä tekevä kuljettaja saadaan näyttämään varsinaiselta rikolliselta. Tämä ei ole oikein, hän sanoo.

Yrittäjäkuljettajien työaikalaki pitäisi Rossin mielestä arvioida elinkeinovapauden näkökulmasta.

- On turha vetäytyä asiassa Euroopan unionin selän taakse. EU:ssa tehtyjä virheitä ei tarvitse Suomessa orjallisesti toteuttaa. Sanktiomaksujen ei tule olla suomalaisen lainsäädännön perusteena, Rossi sanoo.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita