Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Tiilikainen: Vain Soinin kuntalinja uupuu

 
-
kimmo tiilikainen 2102 lehtikuva jussi nukari
Kimmo Tiilikainen. (Lehtikuva/Jussi Nukari)
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen odottaa Soinin lupaamaa mallia kuntalinjasta.

Tiilikainen muistuttaa, että perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on luvannut puolueen esittävän oman mallinsa sitten, kun hallituksen esitys tulee.

Tiilikainen toteaa, että hallituksen esitys - suurkuntiin pakottava laki - on oikeuskanslerin moitteista huolimatta jo eduskunnassa. Myös keskusta on esittänyt oman vaihtoehtonsa: kotikunta-maakuntamallin. Mallissa sosiaali- ja terveyspalvelut järjestettäisiin kuntien yhteistyönä maakunnittain nykyisten sairaanhoitopiirien pohjalta niin, että jokaisessa kotikunnassa pääsee lääkäriin.

- Keskustalle tärkeintä on saada aikaan ratkaisuja. Oleellista ei ole kenen kanssa kukakin suostuu puhumaan, Tiilikainen sivaltaa.

Tiilikaisen mukaan Soinilta odotetaan nyt vastausta kysymykseen: Tukevatko perussuomalaiset keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän esittämää suomalaisten terveyspalvelut pelastavaa kotikunta-maakuntamallia vai hallituksen sekasortoon johtavaa linjaa?

-Perussuomalaiset ovat tänä viikonloppuna koolla puoluevaltuustonsa kokouksessa. Nyt ovat viimeiset hetket käsillä oman kannan päättämiseksi. Perussuomalaisten selvä tuki kotikunta-maakuntamallille edesauttaisi huomattavasti myös opposition yhteistyön tiivistämistä, Tiilikainen uskoo.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita