Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Yrittäjille lähetetty väärennettyjä laskuja – Perintäfirma teki tutkintapyynnön

 
-
Kotimaisia yrittäjiä on viime aikoina lähestytty omituisilla laskuilla, joita lähettää Suomen Yritysrekisterikeskus.

Yrityksen taustalla on Suomen Verkkomedia oy -niminen yritys. Suomen Yrittäjien Yrittäjäsanomien mukaan näyttää siltä, että kyse on puhtaasti valelaskuista.

Laskuja on lähetetty yrittäjille ilman, että heihin olisi oltu missään yhteydessä ennen laskun lähettämistä.

– Silloin kun kyse on valelaskusta, yrittäjän on syytä tehdä poliisille rikosilmoitus eikä aiheetonta laskua pidä missään nimessä maksaa, ohjeistaa Suomen Yrittäjien lainsäädäntöasioiden päällikkö Janne Makkula Yrittäjäsanomissa.

Laskut ovat tulleet perintäyritys Intrum Justitian kuorissa. Yritys tiedotti maanantaina, ettei hoida Verkkomedia Oy:n laskutusta eikä reskontranhoitoa. Intrum Justitia tiedottaa kieltäneensä käyttämästä yrityksensä nimeä, kirjekuorta tai logoa missään toiminnassaan ja tehneensä asiasta tutkintapyynnön poliisille.

Etelä-Suomen Sanomat kertoo saaneensa valelaskun Suomen Yritysrekisterikeskuksesta. Tilatuksi tuotteeksi laskussa kerrotaan lehden mukaan "Suomen Yritysrekisterikeskuksen rekisterimaksu vuodelle 2013". Hinnaksi on kerrottu 55,80 euroa.

Suomen Yritysrekisterikeskus tiedottaa nettisivuillaan, että virheellisten laskujen taustalla on postitusvirhe. Yrityksen mukaan osasta laskuja on unohtunut markkinointikirje, jossa olisi kerrottu, että yritykselle on aktivoitu kuukaudeksi ilmainen koekäyttö palveluun.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita