Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Autonrenkaiden valmistuksen eettisyydessä paljon korjattavaa

 
-
Autonrenkaiden valmistajat suojelevat ympäristöä, mutta eivät juurikaan työntekijöidensä oikeuksia, selvisi Kuluttaja-lehden ja useiden maiden kuluttajajärjestöjen tutkimuksesta.


Tutkimuksessa oli mukana 12 rengasvalmistajaa, joista minkään vastuullisuutta ei voi kehua hyväksi. Pirelli, Michelin ja Bridgestone erottuivat kuitenkin muista edukseen.

Nokian Renkaat on ympäristöasioissa alan parhaiden tasolla, mutta silläkin on sosiaalisessa vastuussa paljon parannettavaa. Vaikka yrityksellä on eettiset ohjeet, se ei valvo niiden toteutumista.

Kuluttaja-lehden mukaan yksikään rengasvalmistaja ei päästänyt tutkijoita vierailemaan käyttämillään kumitiloilla tai rengastehtailla. Useimmat yritykset väittivät, etteivät ne tiedä eivätkä voi valvoa, millaisista oloista renkaiden raaka-aine tulee. Viisi valmistajaa ei vastannut kyselyyn lainkaan.

Renkaiden ostaja ei juuri pysty vaikuttamaan renkaiden valmistuksen eettisyyteen muuten kuin kysymällä myyjältä, mistä renkaiden kumi on peräisin ja antamalla palautetta renkaiden valmistajille.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita