Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Keskusta vastustaa yrittäjäkuljettajan työajan kirjaamispakkoa

 
-
Eduskunta hyväksyi keskiviikkona hallituksen esityksen kuljettajayrittäjien työaikalaiksi. Sen mukaan yrittäjäkuljettajat velvoitettaisiin kirjaamaan työaikansa ja säilyttämään työaikakirjanpito kahden vuoden ajan. Keskusta ilmoittaa vastustavansa yrittäjäkuljettajan työajan kirjaamispakkoa.

Keskusta vetoaa asiantuntijaselvitykseen, jonka mukaan uudistuksen merkitys on liikenneturvallisuuden kannalta vähäinen ja todellisen työajan valvonta mahdotonta. Ajoaikaa valvotaan piirturin perusteella.

Keskustan eduskuntaryhmä toteaa, että yksi yrittäjyyden kriteereistä on se, ettei yrittäjällä ole työaikaa.

- Kuljettajayrittäjä toimii yrityksensä puolesta muulloinkin kuin ajaessaan autoa. Hän suunnittelee, markkinoi ja sopii ajoista. Työaikakirjanpito olisi vain yksi lisävelvollisuus, joka ei tosiasiassa kertoisi mitään luotettavaa yrittäjän tosiasiallisesti työhön käyttämästä ajasta.

Liikenne- ja viestintävaliokunta ehdotti yksimielisesti, että hallituksen esitystä muutetaan siten, että työaikakirjanpidon pitämisvelvollisuudesta luovutaan ja tarkkailu perustetaan ajopiirturikortin tietoihin. Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa hallitusryhmien edustajat laitettiin ruotuun ja he kannattivat hallituksen esitystä.

- Tänään äänestettiin pykälän sanamuodosta ja hallitusryhmien äänillä yrittäjälle tuli taas yksi tarpeeton lisävelvoite, keskusta kritisoi.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita