Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Nokian liiketulos tappiollinen - kurssi syöksyy

 
-
Nokian operatiivinen tulos oli tappiollinen. (Lehtikuva/AFP)
Nokian ensimmäisen vuosineljänneksen raportoitu liiketulos oli 150 miljoonaa euroa tappiollinen.

Nokian osakekurssi oli neljännesvuosituloksen julkistamisen jälkeen 12 prosentin pudotuksessa Helsingin Pörssissä torstaina iltapäivällä kello 13.40.

Yhtiön liikevoitto ilman kertaeriä (ei-IFRS) oli kuitenkin 181 miljoonaa euroa. Viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä liikevoitto oli 427 miljoonaa euroa.

- Tarkastellessamme kokonaisuutta olemme tyytyväisiä siihen, että Nokia-yhtymä saavutti kolmantena perättäisenä vuosineljänneksenä operatiivisen kannattavuuden ilman kertaluonteisia eriä, Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kiitteli.

- Toimeenpanemme strategiaamme ripeästi ja hallitsemme kuluja erittäin hyvin, samalla kun toimimme erittäin kilpaillussa toimintaympäristössä.

Elopin mukaan kuluttajat ovat ottaneet Lumia-tuotevalikoiman myönteisesti vastaan, kun kappalemääräinen myynti on kasvanut vuosineljänneksittäin.

Nokia Lumia -laitteiden kappalemääräinen myynti vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä oli 5,6 miljoonaa laitetta, ja se kasvoi 27 prosenttia vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä vuoden 2012 viimeiseen neljännekseen verrattuna.

Älypuhelinyksikön liikevaihto on kuitenkin pudonnut vuodentakaisesta 32 prosenttia 1,2 miljardiin euroon. Älypuhelinten keskihinta on kuitenkin noussut 34 prosenttia.

Peruspuhelinten liikevaihto putosi 31 prosenttia 1,6 miljardiin euroon. Peruspuhelinten hinta putosi tarkasteluajankohdalla 15 prosenttia.

Koko liikevaihto putosi edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna 20 prosenttia 5,9 miljardiin euroon.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita