Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Halpalentoyhtiöillä salaisia sopimuksia työvoiman käytöstä?

 
-
Lentäjäliitto nostaa syyttävän sormen muun muassa Ryanairia kohtaan. (AFP/Lehtikuva)
Suomen Lentäjäliitto FPA sanoo halpalentoyhtiöillä olevan salaisia sopimuksia lentohenkilöstön työllistämiseksi. FPA:n mukaan sopimuksilla vuokrataan työvoimaa, ja kierretään sosiaali- ja eläkekuluja.

FPA:n mukaan ilmiö koskettaa myös suomalaisia matkustajia ja lentohenkilöstöä.

Norjassa kaksi Ryanairilta irtisanottua lentoemäntää on julkistanut tekemänsä sopimukset, joiden ankaruus sekä mm. irtisanomista ja työsuhteen purkua koskevat laittomat kohdat ovat puhuttaneet mediassakin. Asiaan ovat tarttuneet myös poliitikot.

FPA:n tietojen mukaan jopa yli 70 prosenttia tällä hetkellä Ryanairilla lentävistä lentäjistä on palkattu salaisen työsuhdemallin perusteella. Rekrytointi tapahtuu Britanniassa sijaitsevan Brookfield Aviation International Limitedin kautta. Satojen Irlantiin rekisteröityjen yritysten kautta Ryanair on aiemmin välttänyt suoria työnantajamaksuja ja sosiaaliturvamaksuja. Ryanairin palkkausvyyhteä tutkitaan parhaillaan veroviranomaisten toimesta Saksassa, ja Italian viranomaiset ovat haastaneet Ryanairin oikeuteen.

- Palkkausmalli poistaa työntekijöiden oikeudet sen maan lakeihin, jossa työntekijät asuvat ja josta operoivat. Ota tai jätä –politiikka, jota Ryanair ja Brookfield kohdistavat lentohenkilöstöön, ei ole hyväksyttävää, Suomen Lentäjäliiton puheenjohtaja Sami Simonen sanoo.

Kuukauden päivystys rangaistuksena

FPA:n mukaan Ryanairin johdon luoma tilanne on "kestämätön ja aiheuttaa laajemminkin huolta turvallisuudesta". Italiassa esimerkiksi vaaditaan suuria lisäveroja Ryanairin yksittäisiltä lentäjiltä ja matkustamomiehistön jäseniltä, ja Saksassa ja Hollannissa viranomaiset ovat jopa tehneet kotietsintöjä lentäjien koteihin.

- Ryanairin toimintamallissa on puolensa. Kun ei valita, suostuu kaikkeen, ja tekee ahkerasti töitä, on esimerkiksi palkka ihan hyvä, Simonen sanoo.

Simosen mukaan Ryanair voi sopimuksen nojalla käyttää esimerkiksi kuukauden mittaista ilmaista päivystysrupeamaa rangaistuskeinona.

- Henkilöstöä hallitaan pelon avulla. Halpalentoyhtiön lentäjien huoli ja pelko aiheuttavat stressiä ja paineita, ja pahimmassa tapauksessa matkustajien tuvallisuus saattaa olla uhattuna, Simonen selvittää.

Hänen mukaansa Suomessakin asia on tuttu. Norwegian käyttää virolaista vuokrafirmaa Arpi Aviationia, jonka kautta palkataan henkilöstöä Suomen lennoille. Sen toimitiloissa ei ole työntekijöitä, eikä yhteydenottoihin vastata.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita