Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Sukupuolisiin vähemmistöihin kuuluvien nuorten hyvinvointia kartoitetaan

 
-
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien nuorten elämästä tehdään ensimmäistä kertaa laaja kotimainen kyselytutkimus.

Valtakunnallisella kyselyllä halutaan tuottaa tietoa siitä, miten Suomessa asuvat lesbo-, homo-, bi- ja transnuoret kokevat hyvinvointinsa. Tutkimuksen toteuttavat Nuorisotutkimusseura ja Seta.

Kyselyyn voivat vastata netissä kesäkuun loppuun mennessä kaikki 15-vuotiaat ja sitä vanhemmat seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuoli-identiteetistä riippumatta. Tietoa kerätään myös aikuisten sekä vähemmistöön kuulumattomien nuorten osalta. Vastaajilta kysytään esimerkiksi ihmissuhteista, terveydestä ja tulevaisuuden odotuksista.

- Kyselyllä saadaan tärkeää tietoa, joka Suomesta on puuttunut. Nuorisotutkimuksessa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuus on jäänyt turhankin vähälle huomiolle, Nuorisotutkimusseuran tutkimusjohtaja Leena Suurpää sanoo.

Tutkimuksen ensimmäiset tulokset julkaistaan ensi syksynä 2013. Tulosten perusteella esitetään suosituksia siitä, miten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien nuorten hyvinvointia voidaan lisätä.

Hyvinvoiva sateenkaarinuori on Setan ja Nuorisotutkimusseuran yhteistyöhanke. Sen rahoittaa opetus -ja kulttuuriministeriö osana Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelmaa (Lanuke).

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita