Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

"Pohjois-Korea on USA:lle todellinen ja selkeä uhka"

 
-
Yhdysvallat on sanonut lähettävänsä pian ohjustorjuntajärjestelmän sotilastukikohtaansa Guamin saarelle Tyynellemerelle.

Pian Yhdysvaltojen ilmoituksen jälkeen Pohjois-Korea ilmoitti, että maa on siirtänyt taisteluvalmiudessa olevan keskipitkän matkan ohjuksen itärannikolleen. Asiasta kertoo muun muassa eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap, joka siteeraa nimettömänä pysyviä hallitus- ja armeijalähteitä.

Pohjois-Korean armeijan keskiviikkona antamassa lausunnossa sanotaan, että se on saanut virallisen luvan laukaista ydinaseen. Pohjois-Korea ilmoitti, että Etelä-Koreaa ja Yhdysvaltoja alkaa viimeistään torstaina.

Puolustusministeri Chuck Hagel sanoi keskiviikkona muun muassa BBC:n mukaan, että Pohjois-Korea muodostaa "todellisen ja selkeän uhan" Yhdysvalloille ja sen liittolaisille.

Asiantuntijat eivät usko, että Pohjois-Korealla on resursseja ryhtyä täysmittaiseen sotaan.

- Kyllähän Pohjois-Korea vakavilla asioilla uhkailee. Toinen kysymys on se, miten se pystyy nämä uhkauksensa toteuttamaan. Tämän hetken tietojen mukaan se ei pysty. Sillä ei ole sellaisia keinoja, ulkoministeriön asevalvonnan yksikön päällikkö Markku Virri totesi Ylen aamu-tv:ssä torstaina.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita